logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Vojvođanski sertifikat za Staparski ćilim

Vlada Vojvodine je saopštila da su ove godine u kategoriji stari zanati, potvrdu kvaliteta dobili Udruženje žena „Staparska ruža” za staparski ćilim i Udruženje „Etno mreža“- ogranak Pančevo, za koloniju veza i zlatoveza čiji je cilj očuvanje kulturnog nasleđa.

 

Takođe, pravo da koriste oznaku odobreno je Krznariji iz Berkasova za proizvodnju proizvoda od krzna za šubare i prsluke od jagnjećeg krzna, odnosno Radionici „Petrović 021” za poslužavnike, kutije za hleb, kutije za nakit i suvenire, podmetače i drvene plate.

Sertfikat Najbolje iz Vojvodine je u tekućoj godini poneo 21 subjekat u kategorijama proizvodi, usluge, zanatski proizvodi i manifestacije sa teritorije Vojvodine. Komisija za dodelu oznake je u obrazloženju odluke je navela da izabrane krasi kvalitet, profesionalnost i predanost sopstvenom poslovanju, uz kreativnost i inovativnost u pristupu poslovanju. Kako je rekao pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, „Najbolje iz Vojvodine” je zapravo simbol kvaliteta. On je istakao i da su sve prijave prošle rigoroznu proveru kvaliteta, te da će se svake godine vršiti kontrola ispunjenosti uslova.

Najbolje iz Vojvodine - proizvodi: Univerexport (Novi Sad) - organsko, hladno presovano jestivo biljno ulje semena suncokreta organa, Green house food (Novi Sad) - namaz od leblebije (humus), Društvo za proizvodnju rakije Destilerija Hubert 1924 (Banatsko Veliko Selo) - rakije od dunje i kajsije, Sanja Kuzmanović (Čenej) - povrće iz organskog uzgoja, „Mlekare farmer” pr Zorica Radišić (Čurug) - Ambasador (punomasni plutvrdi sir i rolovani sir sa dodacima), PanićAgro17 (Tovariševo) - proizvodi od lešnika, ChocolateraJ (Novi Sad) - ručno pravljene čokoladne praline, Štrand doo - Angus burger i Mlekara Carpe Diem (Krušedol Selo) - proizvodi od kozijeg mleka.

Najbolje iz Vojvodine - usluge: Turistička organizacija opštine Inđija - tematski turistički kompleks „Keltsko selo” i Elitte Palić - restoran „Mala gostiona“. Programi i manifestacije: Grad Zrenjanin - manifestacija Dani piva, Turističkoj organizaciji Grada Kikinda - manifestacija Dani ludaje, Nacionalna komora za modu Srbije - „Serbia Fashion Week“, Turistička organizacija Šid - „Sremska kulenijada“, Udruženje građana „Fortuns“ - Međunarodna MEKST konferencija za studente turizma i hotelijerstva, te AD Novosadski sajam - Međunarodni poljoprivredni sajam.

 

 

Izvor: soinfo.org