logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Novi broj ISS biltena

Prošlu godinu Instutut za standardizaciju Srbije je završio objavljivanjem poslednjeg, četvrtog broja biltena Standardizacija, koji se odnosi na četvrti kvartal 2022. godine i bavi se najvažnijim događajima i temama koje su ga obeležile.

 

Svetski dan standarda i Dan ISS-a tradicionalno su bili posebno značajni datumi u oktobru 2022. godine. Pored toga, generalna zasedanja međunarodnih organizacija za standardizaciju ISO i IEC bila su nezaobilazna tematika novog broja biltena. U fokusu se nalaze intervju sa novim predsednikom IEC-a i jedna od najaktuelnijih oblasti standardizacije u savremenom okruženju, sajber bezbednost, o kojoj je razgovarano sa domaćim stručnjakom, izvršnim direktorom Fondacije „Mreža za sajber bezbednost”.

U redovnoj rubrici posvećenoj svetu inovacija čitaoci se mogu upoznati sa perspektivnim talentovanim mladim istraživačima okupljenim u studentskom timu i njihovim vrhunskim uspesima na svetskom nivou. Takmičenje koje ih očekuje u ovoj godini, a do čijeg polufinala su već stigli, biće još jedna prilika da svojim inovativnim projektom nadmaše konkurente iz najrazvijenijih zemalja.

U najnovijem biltenu predstavljen je i dugogodišnji član Instituta za standardizaciju Srbije sa kojim je do sada ostvarena izuzetno uspešna saradnja, a čiji članovi su tri gigantske korporacije. Takođe, možete pročitati novosti iz infrastrukture kvaliteta, kao i priču o poznatoj kompaniji, prvom dobitniku nacionalnog znaka usaglašenosti sa srpskim standardima.

Link za pristup i preuzimanje biltena br. 4/2022 je ovde.

 

 

Izvor: iss.rs