logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

ATS - domaćin EA MAC Komiteta 2023

Akreditaciono telo Srbije (ATS) imalo je čast da bude domaćin 48. Komiteta za multilateralne sporazume Evropske organizacije za akreditaciju - EA MULTILATERAL AGREEMENT COUNCIL (MAC) MEETING.

 

Sednice Komiteta održane su 26. i 27. aprila 2023. godine u prijatnoj i radnoj atmosferi sale Nikola Tesla u hotelu METROPOL PALACE u Beogradu. Ovogodišnje zasedanje Komiteta okupilo je 60 predstavnika, članova EA, iz preko 40 država, kao i predstavnike MAC Management Group.

v.d. direktora ATS-a, mr Dragan Pušara otvorio je ovaj skup pri čemu je naglasio izuzetnu važnost i ulogu koju ima EA MAC Komitet.

EA MAC Komitet odgovoran je za efektivno i nepristrasno sprovođenje i praćenje procesa kolegijalnih ocenjivanja. Nadležnost Komiteta je, između ostalog, i da donosi odluke u vezi sa statusom potpisnika multilateralnih sporazuma EA (EA MLA) u odnosu na obavljena kolegijalna ocenjivanja, kao i da izveštava Generalnu skupštinu EA o svim donešenim odlukama. Predsedavajuća ovog Komiteta je Maria Papatzikou iz grčkog akreditacionog tela (ESYD).

Komitet za multilateralne sporazume se bavi i donošenjem politika i operativnih procedura u okviru EA u vezi kolegijalnog ocenjivanja, kao i upravljanjem, izborom i obukom budućih kolegijalnih ocenjivača.

Donešene odluke sa ovog zasedanja Komiteta biće naknadno objavljene na sajtu EA.

 

 

Izvor: ats.rs