logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Ponovo uspostavljena oznaka "Najbolje iz Vojvodine" - Dodeljeno 18 priznanja

Oznaku "Najbolje iz Vojvodine" dobilo je 18 korisnika kao potvrdu kvaliteta u kategorijama proizvoda, programa, manifestacija i usluga.

 

Čestitajući dobitnicima, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je ova oznaka kvaliteta priznanje svima onima koji, u oblastima kojima se bave, dostižu i prestižu ne samo domaće, već i evropske standarde, navedeno je na sajtu Pokrajinske vlade.

"Priznanje će za sve dobitnike biti nov motiv da u svojim delatnostima ostvaruju još bolje rezultate i na taj način daju dodatni doprinos razvoju naše privrede - izjavio je Mirović i izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog uspostavljanja oznake kvaliteta "Najbolje iz Vojvodine" na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, a uz podršku Turističke organizacije Vojvodine i DOO Jugoinspekt-Novi Sad."

Podsetio je da je, kada je o Vojvodini reč, u prva tri kvartala ove godine industrijska proizvodnja porasla za 5,4%, vrednost izvoza, uz rast od 27,1%, premašila je 5,5 mlrd EUR, a zaposlenost je povećana u odnosu na 2020. godinu za 2,7%.

S obzirom na to da su danas uručeni sertifikati i za više turističko-privrednih manifestacija, programa i usluga, Mirović je ukazao na rast koji je ostvaren u oblasti turizma, što potvrđuje podatak da je Vojvodinu u prva tri kvartala ove godine posetilo 55% više turista nego u istom periodu prošle godine.

 

 

Izvor: ekapija.com