logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Dodeljeno 13 sertifikata Najbolje iz Vojvodine

Posle vraćanja robnog znaka 2021.godine i Konkursa za korišćenje oznake u 2023.godini, u Pokrajinskoj vladi je dodeljena oznaka "Najbolje iz Vojvodine 2023", kao potvrda kvaliteta u kategorijama proizvoda, programa, usluga, manifestacija i starih zanata, koju je dobilo 13 korisnika.

 

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović je ocenio da sertifikati neće biti samo priznanje, već i podsticaj za nove ideje i nove poslovne i kreativne poduhvate.

Razvojna agencija Vojvodine, naveo je Mirović, podržala je od 2017. godine do danas 305 firmi i odobrila im finansijske podsticaje za otvaranje novih radnih mesta ili za nabavku opreme, a svega pet odsto njih je u stranom vlasništvu.

Na konkurs Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam za ovu godinu, za pravo na korišćenje oznake "Najbolje iz Vojvodine" stiglo je 50 zahteva.

O dobitnicima je odlučivala komisija koju čine predstavnici pokrajinske vlade, Univerziteta u Novom Sadu, Turističke organizacije Vojvodine, Jugoinspekta i drugih organizacija.

Oznaku "Najbolje iz Vojvodine", između ostalih, dobili su vinarije Kovačević, Deurić i Kiš, manifestacije "Film festival Ravno Selo" i sportsko-rekreativna manifestacija "Tur de Fruška".

 

 

Izvor: ekapija.com